Merenpark Dorus

  • Merenhoef DE architekten
  • Merenhoef DE architekten
  • Merenhoef DE architekten

In dit plan worden tegen en rondom het bestaande complex van het leger des Heils een aantal nieuw te bouwen volumes geplaatst.
Het programma bestaat uit zelfstandige zorgappartementen en grondgebonden woningen die in de directe nabijheid van zorgvoorzieningen komen. Daarnaast wordt op de begane grond een zorgcentrum met huisarts, fysio, apotheek e.d. gerealiseerd en een algemene voorziening voor het LDHG met kantine en diverse gemeenschappelijke ruimten.
Door de nieuwbouw en renovatie van bestaande bouw ontstaat zo een woonzorg complex waar mensen zelfstandig kunnen wonen in de directe nabijheid van zorg.
In het project is aandacht besteed aan duurzaamheid door de nieuwbouwwoningen gasloos uit te voeren en te voorzien van zonnepanelen.
De grondgebonden woningen kenmerken zich door een levensloopbestendige opzet waarbij de primaire woonfuncties zich allemaal op de begane grond bevinden.
De architectuur van de woningen sluit aan bij de nieuwbouw appartementen en zorgfuncties met als kenmerkend element een verandazone aan de voorgevel.